söndag, september 19

30tals söndag!

Först tog vi bilen till kyrkan och gick på gudstjänst o söndagsskola.
Sen gick vi hem och åt kotlett med svampsås.
Sen sov somliga av oss middag.
Efter det väntade eftermiddagskaffe o äppelkaka.
Sen gick hela familjen på söndagspromenad i stan och avslutade eftermiddagen med att gå och rösta på kommunhuset. Som en genuin 30-talsfamilj kände vi oss.
Nu måste jag ner på gymmet och pumpa för att väga upp det hela!

onsdag, september 15

Kamerakoll!

Tjena,

Jag är på gång att köpa en kompakt digitalkamera, men blir väldigt snurrig. Alla siffor, zoomer och megapixlar. Ni som plåtar så mycket, vilken kamera (kompakt digital) tar jättefina bilder? Tacksam för tips. KRAM

onsdag, september 8

Festis!

I förskoleklassen har man utflykt med fika varje onsdag. Liten smörgås och något att dricka, så stod det i hembrevet. Och för att kompensera för den hembakade frallan har jag bunkrat upp med ett gäng sugrörsdrickor av märket festis. Känns fräscht, han gillar ändå inte chokladmjölk o alternativet hade ju varit saft i nån gammal pantflaska, urk.
Första onsdagen går.
Andra onsdagen.
Så blir det kvällen före tredje utflykten och en stolt skolpojk rusar in i köket, ivrig att fixa picnic.
- Maaaamma, har vi kvar mer av den där saften du kokade?
- Jaaaa. Hurså?
- Har vi någon Coca-Colaflaska?
- Näää, men vad ska du med saft o flaska till?
- Jamen Olle har alltid med sig röd saft i en Coca-colaflaska och det vill jag också ha.
.
Visst. Sure. Fine. Gå till skolan med en flottig flaska då. Men någonstans i mitt sjunde sinne liksom hör jag en liknande diskussion hemma hos Olle..
- Mamma, vi ska ha utflykt i morgon, kan inte du köpa en sån där fyrkantig dricka med sugrör då? Snäääääälla!!
.
Phu, hur man än anstänger sig är de ändå inte nöjda, utan ska ha precis just det där de inte har.
Tur att vi föräldrar inte är likadana!
Eller?

söndag, september 5

Befriande ekomarknad på Fuglebjergaard

Var det två år sedan? Jag satt med hakan vid knäna och söp in varenda sekund av det danska, totalt befriande, bakprogrammet Bullar av stålsvt. Camilla Plum, dansk tv-profil och ekobonde, bakade ytigt, stort och verkligen på danka -jag var nockad! Plum driver gården Fuglebjerggaard där hon odlar blomster, frukt, grönsaker, vete, råg, havre, durum, maler mjöl i sin egen kvarn, bakar bröd, brygger öl, styckar djur, ostat ost, och säljer alltsamman i hennes o makens gårdsbutik. Jag tror jag svimmar. Igår var det årlig höstmarknad på gården och JAG var DÄR!
Stora bohemtält med dignande kakbuffér, pinnstolar och mattor. Väldiga grillar med kött från egna dur och bröd från eget bageri. Bageriet ja, helt öppet och fritt att kika in. Här stod de, slevade i degbukarna och öste upp i bakkorgar. Gissa om jag blev snurrig av inspiration o lycka. Nej, det går inte att förmedla intrycken, jag är helt full och detta blir platt. Men en liten kik får ni i bilderna ovan. Och Plum själv då? Jodå hon var där och inspekterade spektaklet som bara en dansk storrökande konstnärssjäl kan göra: "Ni reder er, finns jag i bageriet ska alla bara titta här, jag går igen" , jag vågade inte be om en bild.