100 gram nötkärnor
150 gram smör
3/4 dl kakao
3 ägg
3 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Smörj och mjöla en liten långpanna, 20x35 cm.
Hacka nötterna
Smält smöret och tillsätt kakaon. Rör detta tills smeten blir slät. Låt den svalna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör ner chokladblandningen och mjölet blandat med bakpulvret. Tillsätt nötterna och bred ut smeten i formen.
Grädda i nedre delen av ugen, 150 grader ca 35 minuter.
Låt kakan svalna något och skär med vass kniv i rutor.
Receptet är hämtat från Sju sorters kakor
7 kommentarer:
Ellinor, det är såå kul att du är tillbaka. Vilken bagare och fotograf Du är.
Mm såg gott ut... Vad fin banner du har gjort och kul att få ett ansikte på dig ;-)
Kram Lotten
Åh, tänkt om jag fick smaka de där smulorna...
Ja, det ser så himla nice ut.. Faktum är att allt baka är fake.. Ingen har ännu smakat.. Bagaren själv 4 år, fick smaka kanterna, spottade och utropa: VAD ÄR DETTA?? Det är ju FESTMAT!!
Öh... ja. Stackars, hjärntvättade unge... :)
Nej, allt baka är inte fake!!! "..allt bara är fake" skulle det stå!
Ser/såg mumsigt ut.. "Hur många fikagalna hemmabagare drömmer inte om ett eget café.." hmm jag har i alla fall en sån "hemmabagare-galning" här hemma som fyller fryser till sprängningsgränsen och utsätter mig för hälsofara eftersom någon ska äta av allt mumsigt haha
Skoj att läsa här på din blogg, finns mycket fint att titta på och välgenomtänkta och intressanta tankar att ta del av
bless
Hej Christian, ja, du har det verkligen bra :) så mycket smarrigt varje dag.. jo, nog undrar man hur ni klarar av att bli av med allt... Många härliga kakkalas? :D
Ni är ett radarpar Elin och du - mycket givande sida för oss inspirationskranka hemmabagare!
Skicka en kommentar