I många recept på just flädersaft kan man läsa 5 kilo socker, till 5 citroner och ynka 40 blommor.
Det tycker jag är en tokig ekvation!
Här har ni min familjs recepet, det är jättebra och supersommrigt.
-
100 fläderblommor
3 liter vatten
3 citroner
3,5 kg socker
90 gram citronsyra
Koka upp vatten och socker.
Lägg blommorna i en ren spann med lock.
Skiva citronerna och lägg dem ovanpå.
Slå på det kokheta vattnet.
Rör ut citronsyran med lite av spadet och häll på. Rör om.
Låt stå kallt i 5 dygn.
Sila saften i en silduk (finns att köpa på typ Åhléns) och häll upp på petflaskor/ gamla mjölkkartonger eller ½ litens plastburkar med lock. Ställ in i frysen. Så kan du bara att skeda upp så mycket saft du behöver och förvarar resten i frysen. Sommar året runt!
3 kommentarer:
Är det lättare att palla fläder än rababer?
Lättare på så vis att det är mer diskret och syns lite lika väl att man varit där - om jag sköter det snyggt.
Svårare eftersom man står där med städig risk att bli omhuldad av en slingrande. Usch Usch Usch!
Hemma igen från semestern.Underbara sanning,nu ska jag med göra flädersaft.
Skicka en kommentar