söndag, juli 19

Skogen är fantastisk!

Läpparna små utav bär äro blå...
Hur går det för er? Har ni plockat nått?

11 kommentarer:

annas alster sa...

Bara i munnen. Om det är uppehåll imorrn blir det plockning, vilken skatt det finns i år! Kantareller har jag dock funnit!

Marie sa...

Jag har bara smakat några stycken, men en dag ska jag på blåbärsutflykt ditdet växer. Just här där jag bor finns det mest jordgubbar och smultron och körsbär och hallon. Det räcker så länge i alla fall.

Tack för den fina kommentaren! Din blogg var väldigt fin och pysslig, jag blir glad!

Marie sa...

Oj förresten! Det var bagels med lite grahamsmjöl i på bilden :)

Maria sa...

Bären är blå här, men fortfarande inte riktigt mogna i smaken...

Maria B sa...

Japp det har vi, massor med röda och svarta vinbär och rabarber. Och imorgon så vankas det vita vinbär krusbär och ännu mer rabarber =) Räknas trädgårds bär? Det kanske är fusk =)?

ellinor sa...

"Bara några i munnen" räknas också!
Trädgårdsbär likaså.:) Men Maria B, jag blir så nyfiken - vad gör du med dina vinbär?

Marie: Bageln alltså, okey. Det får jag prova någongång :)

Maria B sa...

Det har inte hänt så mycket än, men mamma sa att mormor alltid kokte gelé på vinbären, så det ska jag försöka mig på. Samuels brors familj gör en underbar "vinbärskaka" som jag också ska pröva. här om dan så gjorde jag väldens godaste rabarber paj (vilket även S tyckte) så den ska minsann göras igen, för den var helt underbar =) Krusbären hamnar nog i en muffin eller i en köttgryta =)

ellinor sa...

Inspirerande!
Tycker det kan vara lite svårt med rabarberpaj då de lätt blir lite torra och tråkiga.

Maria B sa...

Blir de torra, då har du väl antagligen potatismjöl i och det ska man inte ha med rabarber för då får de en "träig" konsistens och smak. du får väl maka dig hit och smaka min, för den va verkligen världens godaste, enligt mig iaf =)

ellinor sa...

Potatismjöl i paj har jag alltid ansett overkill, men nu när jag tänker nämare bjöd jag faktiskt vår hemgrupp på rabarberpaj vid Valborg - och den flöt iväg. :)Intohimo åt upp resterna efteråt :)
2oo g smör
3 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Smält smör blanda i allt annat låt puttra några min, över bären, in i ugnen 175 grader 20 minuter. jag hade hälften havregryn. För jag vill alltid göra den så nyttig som möjligt (onödigt i detta socker/fetttäta recept) och det är nog också precis där problemet ligger. linfrö och fiberhavregryn kanske inte behövs i en eftermiddagsfika med vaniljsås...

Åh, allt detta pajprat gör min fikasugen. Rabarberpaj i morgon, mamma?

Maria B sa...

Det kom en kund på jobbet och frågade efter en bakelse som va nyttig, den fick inte innehålla socker-fett-grädde... Mitt svar: Du har knäckebröd bakom dig, det är nyttigt, med ett ironiskt leende. Bakelser är inte nyttigt, försöker man att göra dem nyttiga så blir det oftast äckligt. Vill man va nyttig: Ät en banan!

Men all heder till dig Ellinor att du försöker få det lite nyttigare, det är inte lätt, men lyckas man så kan man bli rik, för som sagt, det finns ju en efterfrågan...

Jag är också nyfiken på din rabarberpaj...Vi skulle kanske också träffas?