fredag, januari 30

BAKA MED BARN - ett utmärkt sätt att umgås och en investering i deras liv!

Att lära sina barn att baka och laga mat, anser jag är att göra dem en stor tjänst och att ha tålamod med kladdet är att investera i deras liv. Studier visar att barn som lär sig laga riktig mat kommer välja sundare levnadsvanor som vuxna. Och det säger ju sig självt att kan man inte, vill man inte, för det verkar så invecklat. Så värmer man en billys, västerbottenpaj eller köper en energisnål, fettrik sallad på Ica.
Mamma gav mig tidigt fria händer i köket. Det blev sockerkakor att slå ihjäl varandra med och kladdkakor och smula över glassen, men där lades grunden, intresset och glädjen i att göra själv.

Våran kille 4 år är jämt sugen på att baka. För att jag älskar att baka och det blir ett roligt sätt att göra något tillsammans. Först var det bara "blanna", nu gör han allt. Men alltså, man kan ju inte äta huuuur mycket kakor som helst - något som förövrigt också är viktigt att lära barn - så därför måste man vara lite finurlig. Gårdagens brownies åkte rakt ner i en pimpad glassburk och blir en fin hälsa-på-present till mormor o morfar, dit vi åker nu. PÅ ÅTERSEENDE!!

Inga kommentarer: