onsdag, februari 9

Proteinmolekyler & äppelmackor

Jag har nått höjdpunkten i min utbildning - Hemkunskapsterminerna!
Det är ju detta jag har väntat på - det är ju detta jag läser för!!
Vi början från scratch, kan man helt klart säga. Hur fungerar kroppen, molekylärt alltså?! Hur ser den kemiska sammansättningen av en morot ut och vad händer med proteinmolekylerna när ägget steks, jämfört med när vitan vispas eller ägget kokar? Vad händer med vätebindningarna i brödet när det tas ut ur ugnen, alltså varför behöver man snabbt svepa in det i en duk för att det inte ska torka, utan behålla sin nybakta karaktär? Ja, det är frågan det!

Allt detta sitter jag och funderar på om dagarna, medan jag äter äppelmackor och klagar över dålig mage. Fint va!?

1 kommentar:

Maria sa...

Intressant! Och vilken härlig bok överst.