Denna farrrrligt smarriga kaka kom till härromveckan när jag hade lovat tigerkaka, men hade slut på bakpulver. Det blev en riktig succé, kokosen i botten är pricken över i:et, och jag letade snabbt efter tillfälle att få baka den igen. Så nu efter ett, på grund av dåliga dagar, inställt tårtkalas i helgen har vi galet mycket tigerkladdkaka o vaniljbullar i frysen och maaaaaassor av ägg, bär och grädde i kylskåpet - Det är farligt det!
p
En djuriskt smarrig tigerkladdkaka
Använd ditt favoritrecept på kladdkaka - jo, alla har en favorit - Smörj och bröda formen rejält med kokos. Blanda alla ingredienser utom kakaon, så att smeten precis går ihop. Häll hälften av smeten i din form. Tillsätt kakaon i resterande smet, ja du kan ta lika mycket som till en hel sats. Häll över din chokladsmet i formen och gör lite tjusiga mönster med lämpligt verktyg. Grädda 150 grader, 15-20 minuter - INTE MER!! Låt kakan svalna och ställ sedan in den i kylskåpet att stelna. Ät som den är eller med lite vaniljglass.
1 kommentar:
Underbar idé med tigerkladdis! Vattentät ursäkt för varför man måste provbaka, dessutom. Kladdkaka är ju aldrig fel :)
Skicka en kommentar