Helsingeskorpor med dinkel
40-50 skorpor
5 dl fullkornsmjöl av dinkel
5 dl ljust dinkelmjöl (jag tog kärnvetemjölet)
3/4 dl socker
1 krm salt
1 msk bakpulver
1 tsk kardemumma (jag skulle nog vilja ha 1½ tsk)
40-50 skorpor
5 dl fullkornsmjöl av dinkel
5 dl ljust dinkelmjöl (jag tog kärnvetemjölet)
3/4 dl socker
1 krm salt
1 msk bakpulver
1 tsk kardemumma (jag skulle nog vilja ha 1½ tsk)
2,5 dl mjölk
1,5 dl flytande margarin/smör
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt mjölk och smör. Blanda lite grann, degen ska inte knådas.
Kavla ut till 1,5-2 cm tjock rektangel. Tryck ut rundlar med ett glas eller nått. Lägg på plåt och in i ugnen, 250 grader, 10 minuter.
Låt svalna och klyv dem med en gaffel. Rosta dem 5 minuter i 275 grader. Ta ut plåten och sänk värmen till 175. Torka dem i 15 minuter innan du stänger av ugnen och låter skoporna vara kvar, någon timme - tills de går att bryta på mitten och är krispiga rakt igenom.
1,5 dl flytande margarin/smör
Blanda de torra ingredienserna och tillsätt mjölk och smör. Blanda lite grann, degen ska inte knådas.
Kavla ut till 1,5-2 cm tjock rektangel. Tryck ut rundlar med ett glas eller nått. Lägg på plåt och in i ugnen, 250 grader, 10 minuter.
Låt svalna och klyv dem med en gaffel. Rosta dem 5 minuter i 275 grader. Ta ut plåten och sänk värmen till 175. Torka dem i 15 minuter innan du stänger av ugnen och låter skoporna vara kvar, någon timme - tills de går att bryta på mitten och är krispiga rakt igenom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar