onsdag, april 21

Ey, Göteborgare!!

Jag vet att jag har många läsare från Västra Götaland och tänkte därför passa på utnyttja det. Om man är i Göteborg med två små barn en fredag o lördag - vad finns att hitta på?? Alla svar mottages tacksamt, eftersom det verkar som om våren inte kommer att visa sig från sin varmaste sida till helgen, och jag känner på mig att de inte kommer gilla två heldagars shopping precis. Vad har Götet att erbjuda en småbarnsfamilj? Tack på förhand!

9 kommentarer:

Brunstorps mostern sa...

Mitt tips: ta tåget till Jönköping låt din moster hämta er till en skön o avkopplande helg på landet! :-)

Lotten sa...

Liseberg kanske inte är så lockande än... men annars finns ju Universeum med regnskog och djur. Sjöfartsmuséet är alltid en höjdare - de har akvarium i källare och ett höjdarlekrum.

Det var ett par tips... Hoppas att ni får en trevlig helg!

Kraam Lotten

ellinor sa...

Moster: Lugn och skönt helg på landet låter helt underbart!!
Det vore roligt!
Tror det blir svårt att få igenom just denna helgen bara, men tack för tipset!!

Lotten: TACK!!

Fler tips mottages GÄRNA!!

Maria B sa...

Jag säger också Universeum. Jätte roligt att va där både för stor som liten 8-D

fingerspitz sa...

Mina ungar röstar för universeum precis som så många andra. Lottens tips är ju också bra.

Shopingtips behöver du kanske inte men det finns en fin leksaksaffär i Haga: Liten Karin och så har vi Krabat vid Grönsakstorget. Haga är ju dessutom bästa fikastället. Bokskåpet på Värmlandsgatan 20 är en barnbokaffär, är ni i krokarna får ni absolut inte missa den!

En tur med Älvsnabben över till Hisingen och tillbaka räcker ibland som äventyr för oss. Trädgårdsföreningen har en bra lekplats om ni behöver gunga av er.

ellinor sa...

Wow, tack snälla Johanna!
Vilket skatt att ha bloggvänner, spridda över landet!!
Hör av mig om vart vi hamnade.

Maria B sa...

DE VA JA SOM SKREV DE FÖRRA

Anonym sa...

Instämmer om Haga 8-D Helt fantastiska miljöer och otroligt mysigt att bara strosa omkring (kanske inte för 2 rastlösa barn förvisso) Ett fika tips just där är Café Villerkulla... Om du inte har möjlighet att fika/äta där så är det helt klart värt att bara gå in och kolla (vi gjorde de eftersom vi inte kom in me vagnen) PUSS

Caroline sa...

Universum som de andra säger. Eller något "lek-och bushus", såsom "lekstan" som ligger i Sisjön i Göteborg. Det är ett av de lugnaste lek-o bushusen. Annars finns det ett i Mölndal med som är bra, "Bushuset" på Grafiskavägen 30. Där kan barnen verkligen leka av sig och man kan fia och så.

slottskogen är bra med, där finns det djur att klappa och en stor fin lekplats (bamsestor) "Plikta" heter den.
Ha en trevlig vistelse!
kram till dig