torsdag, september 11

Den som har krikon och bröd lider aldrig nån nöd.

Jag bakade ett så jättemumsigt bröd till frukost i morse. Det är jättelätt. Ingen jäsning. Inget utbak. Bara blanda
3 dl vetemjöl
3 ½ dl grovt rågmjöl
½ dl solrosfrön (kan säkert uteslutas)
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt (det sket jag i - ville inte slösa på svärmors goda)
1 dl mörk sirap (jag hade bara ljus, det gick bra)
3 dl filmjölk
Lägg kladdet i en smord brödform som du strött havregryn i, och stoppa in i 175 grader varm ugn. Låt brödet stå där i 50-60 minuter. Bred smör och ost på skivorna och jag lovar att du kan äta minst hundra! Perfeft om gänget ringer och vill komma på kvällsmat om en timme och du inte har bröd hemma, och samtidigt måste ha tid att slänga undan gamla kalsonger!

Inga kommentarer: