tisdag, mars 2

Tisdagseftermiddag

Vårsolen lyser upp alla trista hängväxter. Jag har 20 minuter över. Lovsångsskivan ljuder på mogen volym och jag planterar sticklingar. Säkert helt fel men jag är lycklig. Kaffe o hackat äpple. Sen går livet vidare.

4 kommentarer:

hillevi sa...

Ja det är nog viktigt att ta tillvara på dom där tjugo minuterna till lust och vila emellanåt.Underbara bilder!!

manny-ken sa...

Hej! Jag har precis hittat till din blogg och är så nyfiken på det här med tro och trostillhörighet. Jag har skrivit ett inlägg på min blogg som ingen huggit på!? Vad jag undrar är helt enkelt hur man som kristen förhåller sig till allt ont som ändå kristendomen stått för, historiskt sett i alla fall? Jag är troende men vacklar... Tack på förhand.

ellinor sa...

Hej Fia, synd att man inte kunde komma till din blogg och läsa dina funderingar.
Jag vacklar också ofta och kan inte ge dig något "SÅHÄR ska du förhålla dig" eller "På detta vis ska du tänka" Något sådant finns det inte.
Jag läser historia just nu och följer kristendomens framsteg, baksteg och snedsteg och jag blir också frustrerad. Inte vill man väl att någon i ens egen grupp ska bistå världen med ont och orättvisor. Inte han väl!? Inte kan väl HON!? Sådär ska ju inte en kristen vara.
Jag är kristen och den tro jag bär och bekänner mig till står inte för något ont, utan har ett hundra procentigt kärleksbudskap om en Gud som vill oss och hela världen allt gott.
Att sen kristna människor gör fel, onda om du så vill, saker, är bedrövligt och ytterst beklagerligt.
Jag vet att det finns människor, mycket nära, som blivit sårade och ledsna av kristna, och därför lämnat tron. Undrar hur Gud förhåller sig till det?
Gud älskar dig och mig, det är det enda som är säkert. Och han står INTE bakom de onda som vi människor gör, men han har gett oss en fri vilja. Han hjärntvättade alltså inte oss att tänka precis som honom och tro endast på honom. Och då händer ju det, att vi inte tänker precis som Gud, utan med våra människohjärnor, ur vårat människoperspektiv, och då blir det ibland galet. Och jag tror Gud gråter när han ser att vi sårar varandra, missbrukar den fria viljan.
Bibeln, som är kristendomens grund säger att Gud längtar efter dig och berättar att det räcker med att du har tro som ett senapskorn. En jättebra predikan om detta hittar du här: http://smyrna.se/centrum/undervisningstart/webbtv/315
Du skriver att du vacklar och det får man göra. Men låt inte din tro på Gud bygga på vad kristna genom historien har gjort. Det viktiga är vad Jesus gjorde när han dog för vår och hela världens synd på kordet. Människor har alltid och kommer alltid att göra obegripliga saker, kanske till och med i Guds namn. Men Gud har alltid varit och kommer också alltid att vara god och han älskar dig med en innerlig kärlek – Det är det viktiga och det kristendomen står för.
Vet inte om det gav en klarhet i frågan, jag har inga svar på detta, bara vad jag gett dig.
ALLT GOTT TILL DIG
Ellinor

MANNY-KEN sa...

Hej! Tack för ditt svar. Det gav absolut klarhet. Jag har inte funderat på tro på många, många år förrän nu. Men jag tror, kanske som ett senapsfrö, men dock. Jag hade fel inloggning. Här är min blogg.

PS. Bakade lingonlimpan igår, gudomlig, dottern (1.5 år) ratade dock. Ha ha.