tisdag, mars 30

Jonasdagen

Är du sugen på att baka lite till påsk är dessa chokladkolakakor ett riktigt smarrigt tips! Vi firade Jonas på namnsdagen igår och åt dessa tillsammans med citrontårtan som också är ett friskt och fräscht fikatips såhär års.

Receptet kommer från Anna Bergström.
Ca 30 kakor
100 gram rumsvarmt smör eller margarin
1 dl socker
2 msk ljus sirap
2 msk siktad kakao
2 dl vetemjöl (+ ev 2 msk extra)
½ tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Rör smör, socker och sirap riktigt poröst. Det går lätt med elvispens degkrokar eller i matberedare. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner. Du får jobba lite med degen tills allt går samman till en fast och smidig deg.
Dela degen på två, rulla ut till längder och lägg på bakplåtspapprad plåt. Platta till dem rejält och räffla med en gaffel.
Grädda i 175 grader, ca 15-18 minuter. Låt längderna svalna något innan de skärs i sneda bitar. Låt helst kakorna ligga kvar på plåten till de är alldeles kalla. Förvara i en burk i frysen.

7 kommentarer:

Elin sa...

Din son är nåt alldeles extra! kram

ellinor sa...

Åh, ja han gör sig bra där på soffan. Och koftan.. Mmm.

MANNY-KEN sa...

Men den där citrontårtan! Den ska jag baka till helgen då min svärmor är glutenallergiker. Perfekt! Problemet är dock att vi ska resa i en timma, kommer tårtan att smälta och bli förstör då tro?

Anonym sa...

Mumma! Har prövat detta recept förut och det är verkligen gott..

ellinor sa...

MANNY-KEN: Nja, det är nog risk för det. Kylväska med massor av isklampar är nog att föredra isåfall. Men prova gärna, den är mycket god och, som sagt, som gjord för glutenallergiker! :)

MANNY-KEN sa...

Ja... rackarns.. Ska nog försöka ändå, hon skulle bli så glad.

Mandy sa...

Beautiful photographs !!!