måndag, april 26

Har jag bjudit på dessa innan?
Det här ser väl ut som vilka skorpor som helst, men se dessa är något alldeles extra.
Receptet (som jag redigerat en smula) är en familjeklenod och kommer från min mormor. Skorporna bakar man på kärlek, ägg och socker, rysligt söta och faaaarligt goda.
-
ca 35-40 st delikata nötskopor
-
3 ägg
3½ dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl hasselnötter

Vispa ägg och socker pösigt.
Hacka nötterna grovt.
Blanda mjöl och bakpulver och blanda ner i äggsmeten tillsammans med nötterna. Rör ihop till en småfast deg.
Mjöla ett bakbord och dela degen på 3 och rulla ut till jämna stränger (idag blev det 2½ stänger, du får se själv hur mycket det blir)
Grädda i ugnen 200 grader, ca 15-20 minuter, eller tills de blivit gyllengula. Man kan kolla med en sticka, de ska inte bli något kladd på stickan.
Ta ut stängerna från ugnen och låt svalna under bakduk. Sänk värmen till 100 grader.
Skär stängerna till skorpor, ca 2 cm tjocka och lägg dem på plåten igen med snittytan uppåt.
Torka dem 1-2 timmar, beror på tjockleken, men du ska kunna bryta av dem utan att de är mjuka.
Förvara i burk med lock och avnjut med svalkande saft i solen.

2 kommentarer:

Joanna sa...

Låter hur smarrigt som helst, jag är väldigt svag för skorpor och biscotti i alla dess former!

ellinor sa...

Ja, visst är det trevligt!! Tjusigt sådär att ha en glasburk i köket.

Vilken härlig blogg du har. Smarrig. De där browniemuffinsen var ju hur coola som helst.