söndag, augusti 17

Äppelpaj


Världens enklaste äppelpaj, perfekt om man bara är två, tre stycken.
Skala och skär 1-2 st äpplen (beror på storleken) i klyftor. Lägg i en liten form. Jag använde locket på en pyrexform.
Strö över kanel.
Smält knappt 100 gram smör/margarin i en kastrull
Rör ner 1,5 dl fiberhavregryn
1 dl vetemjöl
½ dl socker
½ dl hackade hasselnötter (kan uteslutas)
Strö degen över äppelklyftorna och grädda 200 grader i 10 min
PS. Jag gör alltid sånt här på en höft, så blir det torrt eller kladdigt - höfta till det bäst du kan tills du får det resultat du vill ha! Du KAN inte misslyckas, jag lovar!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Mums mysslipaj!(-:

Anonym sa...

Ville bara säga att nu tog jag efter dig o gjorde pajen. Ska bara in i ugnen sen ska den ÄTAS UPP!!! Tack för tipset. Bra o dela tips med varandra :)
Den passade mig bra. Enkelt är bra. Ska bara äta mina varma mackor sen ska jag smaka den. MUMS!!!
Ha det bäst. Vi höres kram

Anonym sa...

Mormor: Hihi, denna müslipajen slank glada tillrop ner i barnamagen. :)
Caroline: Hihi, hoppas hoppas den blev bra!! Men som sagt, jag tror inte man kan misslyckas. Vi värmde resten i eftermiddags - åh, få saker värmer så om hjärtat som en, inte allt för söt, äppelpaj!