måndag, april 20

Nässlor ska man inte hata - de ska man äta. Nässelsoppa är lika näringsrikt som jättegott. Värmer den krassligaste hals och fyller på järndepåerna till brädden. NU är tid att plocka!
Ät en smörgås till, så blir du skönt mätt i magen.

4 port Nässelsoppa
~
2 l nässlor
1 liter buljong (vatten + grönsaksbuljontärning)
2 msk margarin eller smör
3 msk vetemjöl
~
Skölj nässlorna noga och koka dem i vatten, precis så det täcker, i ca 5-10 minuter.
Häll av vattnet.
Hacka de mjuka nässlorna (går smidigt med en matberedare).
Koka upp buljongen och lägg i nässelhacket.
Rör ihop margarin och mjöl och red soppan. Låt koka 3-5 minuter. Smaka av och servera.

2 kommentarer:

hillevi sa...

IGEN..............

hillevi sa...

IGEN...........