lördag, mars 27

Studentens snabbhavrekakor

Det här mina vänner är riktigt studentgodis - billigt, snabbt och fullt av energigivande kalorier. Tja, kanske är energipåflödet inte så långvarigt, men äter man ett par i timmen, håller man blodsockret på stadig nivå.
Kan med fördel ätas med gott samvete både före och efter tenta, och de är lika välgörande om du kuggat som om du klarat det - jag lovar!!
-
Gör såhär: Blandar 3½ dl havregryn med 1½ dl socker. Har du jobbat extra kan du kosta på dig några finhackade hasselnötter att blanda i också. Smält 150 gram smör och blanda till en grynig massa. Smeten är godast, men ska du tvunget baka ut dem klickar du ner smeten i små kakformar, ställer på en plåt och gräddar i ugnen, 175 grader ca 1o minuter. Låt svalna och stelna något innan du vräker i dig.
TÄNK PÅ: Om du lånat dina böcker (av kompis eller bibblan) TVÄTTA händerna efter avslutad fika - stor flottvarning annars!!
-
PS. Bilderna är arrangerade!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Blanda med 1,5 dl VAD?

ellinor sa...

SOCKER, såklart!! :D

Maria sa...

Har testat de där kakorna. Ja, flottiga...Baka baka liten kaka.

Anonym sa...

Det luktar hemtrevnad ända till Österlen!!

Skön skön blogg Du har!

Agneta

Charlote sa...

Trillade in på din blogg, och jag hittade många recept som jag vill testa! Även mycket fina bilder!