När barnen vill baka och man inte vill att de ska äta kakor redan på torsdagen, får man helt enkelt komma på ett sätt att kompromissa. Dessa supergoda muffins, som inte alls är särskilt kakiga, är en bra kompromiss. Jag hittade receptet i en sån där kokbok med "Nyttig mat för hela familjen".
Jag hade inte vetemjöl special med fullkorn, men körde mitt vanliga rakt av.
-
12 blåbärsmuffins
150 gram vetemjöl special med fullkorn
100 gram vetemjöl
1 msk havregryn
2 tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
½ dl råsocker (vanligt går fint)
1 msk flytande honung (eller fast som du rör ut i mjölken)
2 dl mjölk
1 stort ägg
1-1½ dl frysta eller färska blåbär
-
Sätt ugnen på 180 grader.
Blanda de torra ingredienserna i en skål och häll över mjölk och ägg. Blanda väl och vänd ner blåbären. Portionera ut i muffinsformar och grädda i 180 grader varm ugn, ca 18 minuter.
1 kommentar:
den där muggen har jag också, så himla fin!
Skicka en kommentar