fredag, januari 28

Vinbärskaka med mannagryn




Åh, fredag och killarna har bakat något smarrigt till kaffet. Receptet hittade vi hos Husmorsorna. En kaka helt i min smak, syrlig och lite satt i konsistensen; en blandning mellan kaka och paj. En klick grädde till var jättefint!


Vinbärskaka med mannagryn

15o gram smör

2½ dl socker

2 ägg 2 1/2 dl vetemjöl 1 dl mannagryn 2-3 dl bär -

Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i sänder. Rör sist ner mjöl och mannagryn. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbar kant.Tryck ner bären tätt.Grädda i nedre delen av ugnen i 200-225 grader i 20-23 minuter.

1 kommentar:

Filippa H. sa...

Det låter som något jag skulle tycka om! Tycker också mycket om lite "fastare" konsistens på mjuka kakor, så att det skulle kännas lite som en blandning av kaka och paj låter himla fint! - Och syrlighet - jaaa! :)