onsdag, november 3

Byt ut mjölet!

Det bästa vore om man bytte ut allt vetemjöl mot dineksikt. Men det är ju ekonomiskt ohållbart. Pengarna skall ju räcka till liite mer än mjöl har jag förstått.. Men eftersom jag tror och har märkt att alla bäckar små blir en stor förändring på det stora hela, förespråkar jag som allroundmjöl ett vetemjöl från Kungsörnen med 25 % fullkorn - paketet du ser i bild. Fullkornen ger fibrer till ditt bakverk och gör att det vita mjölet inte lika snabbt omvandlas till socker som skjuter blodsockret i taket. Så, köp aldrig mera hem ett tiokronorspaket med vanligt vetemjöl - det är rent skit! Satsa på ett bra mjöl som gör gott för hela kroppen. Du använder det i allt du bakar och lagar och får på så vis i dig fibrer i pannkakorna, sockerkakan, såsredningen, paneringen och brödet. Som en bonus blir dessutom en kaka på detta mjöl otroligt vacker.

3 kommentarer:

Caroline sa...

Hej där!
Nu vill jag ge dig en eloge, när jag lagade min frukost idag tänkte jag på DIG! Nej nu ska inte min kropp få lov o äta snabba kolhydrater så att jag sedan blir hungrig o fikar innan lunchen.Sagt o gjort, havregrynsgröt o grapefrukt.
Ang fullkorn, eftersom min tös ej får äta fullkorn har vi alltid massor av vitt bröd hemma så när det grova tar slut blir det lätt att man äter "hennes" vita bröd. Ju vitare desto bättre, för henne. (hon har en medfödd kronisk tarmsjukdom)
Därför blir det alltid vitt ris, vit pasta osv när vi lagar mat... av rent praktiska skäl för att slippa laga två omgångar...
kram

ellinor sa...

Hurra Caroline, va roligt! Va fräscht med grapefukt, jag hade lingonsylt på min...

Vad jättetråkigt att höra om din lilla tös, kikade snabbt in på din sida och googlade om tarmsjukan. Trist! Det kändes nästan som att du fick dåligt samvete av mjölinlägget. Naturligtvis vet man ju bäst själv vad man kan och inte kan äta, vad man tål och inte tål. Jag riktar mina tips och utbytsförslag till en generell massa och är medveten om att det finns allergier och diverse magåkommer därbland, men utgår kallt ifrån att man då bara stuntar i att tillaga just den rätten. Jag kommer tipsa om bönor, kål och banan även om jag själv och min ibs-tarm inte tål den typen av mat.

Roligt ändå att höra att du kunde tillgodogöra lite hälsoinspiration i alla fall :)

Allt gott till dig och de dina!

Anonym sa...

Tråkigt att du inte har förstånd att rekommendera ett ekologiskt mjöl...