måndag, november 15

Tallriksmodellen

Bild: gammal, kommer inte ihåg källan.
Att fylla tallriken med pasta eller köttfärsås är iiiinga problem. Men den där präktiga tredjedelen som är avsedd för grönsaker gapar alltför ofta tom (iallafall hemma hos oss) eller ersatt av ännu mera makaroner Grönsaker är dyrt, tråkigt och en onödig lyx, säger vi. Och ja, om vi med grönsaker menar sallad, tomat och gurka ÄR det dyrt och en onödig lyx då den typen av föda nästan bara består av vatten. Men det finns ju så många fler grönsaker: morötter, majs, broccoli, blomkål, rädisor, vitkål och frysta ärtor. Och det, mina vänner, är billig mat. Riv en morot (50 öre) och du har fyllt din kvot för måltiden. Sen behöver ju grönsakerna faktiskt inte heller ligga för sig - addera så mycket grönt i maten som möjligt. Morötter i köttfärsåsen och broccoli, majs eller blomkål i pastagratängen. Det är smart för både kropp och plånbok.
-
Läs mer om tallriksmodellen - ett oerhört underskattat verktyg.

Inga kommentarer: