lördag, november 6

Ösregn - sura eller svettas?

Det mest effektiva om man vill bli pigg, få energi och bli av med degmagen är ju motion - det vet alla. Och jag älskar att träna, men jag HINNER JU INTE!! Och HUR ska man få in vardagsmotion när det spöregnar till och från förvärvsarbetet, man jobbar till 17, det blir mörkt 16:30, och på kvällen ska man vara en engagerad student, förälder och ideell ledare/tränare. Eller när man har ett kök eller hus att renovera? Och när man till på köpet blir så pass trött av ovanstående lista att man bara stuuuupar ner i fotöljen när ungarna väl är i säng - VAVAVAVAVAVA??
-
Hur gör ni? Hur får ni in motion i vardagen, snälla skriv en kommentar så peppar vi varandra. Vi behöver så mycket rörelse det bara går.

Det tänker att det gäller o ta varje tillfälle i akt: hoppa av pendlingsbussen en hållplats tidigare, cykla vart man ska (med regnkläder!!) om man tar bilen, ställa den så långt bort som möjligt så man får lite motion ändå. Bära tunga matkassar är ju värsta träningen. Att småjogga upp för trappan likaså.
Kroppen bryr ju sig inte om ifall du tränar på gymmet i trappan, all röresle räknas!!
Har man som jag inte 1½ h att lägga på gymmet (träning+transport) är det NU alla hundratals hemma-träningsböcker på bibblan kommer väl till pass. För att inte tala om alla dvder med övningar på. En kvart om dagen räcker, säger Paolo Roberto och tillägger: KÖR KÖR KÖR!!

Till sist: Frisk luft är vad alla novemberhängiga behöver för att bli på allerten. Så, även om det regnar eller himelen är blå - ut och gå!

1 kommentar:

Louise K sa...

Hopprep i garaget är bra!