Grovkringlor är det bästa mellanmålsfikat jag vet och det perfekta att baka då man behöver tömma de där mjölpåsarna i skafferiet som det bara är lite kvar i botten på.
Receptet på mina Rågisar hittar ni här. Ta fram ett litersmått och töm påsarna i det så du får ungefär lika delar grovt och ljust mjöl. Gammal gräddfil, creme fraish, kesella, filmjölk eller sur vispgrädde, det spelar ingen roll - ta vad du har. Idag slängde jag med en skvätt lingonsylt och det blev jättegott!
(Om du bakar exakt efter receptet en gång först så vet du hur degen "ska" kännas och se ut)
Receptet på mina Rågisar hittar ni här. Ta fram ett litersmått och töm påsarna i det så du får ungefär lika delar grovt och ljust mjöl. Gammal gräddfil, creme fraish, kesella, filmjölk eller sur vispgrädde, det spelar ingen roll - ta vad du har. Idag slängde jag med en skvätt lingonsylt och det blev jättegott!
(Om du bakar exakt efter receptet en gång först så vet du hur degen "ska" kännas och se ut)
4 kommentarer:
Hihi, vad söt du är! Var man inte sugen på mellanmål innan så blev man det nu...
Har käre maken plockat blommor??(:
pelagon.
vilka fina bilder!!
Skicka en kommentar