onsdag, februari 3

Min ryska vinterängel

Vintertid. Veckor av ohämmat snöoväder. Trafikkaos. Igenskottade cykelbanor. Snoriga, eksemkliande ungar som strejkar. Mina nävarna är torra och såriga, håret är statiskt, sprött, och huden är hopplöst likblek. Jag är trött ful och fullständigt slut i hela kroppen.

Så händer det. Jag sitter i en fotölj hos frissan och väntar på att storebror ska bli klippt. Svante sitter på helspänn i knät och bävar för att de ska sätta saxen i hans lilla fjun också. Så kommer hon, en lång, smal, cool och snygg 35 åring från vitryssland, skulle jag tro.
Hon bryter förträffligt charmigt och säger:
- Jak har ett meddelande. Jak har just idag båjat med nagelvård.
Innan jag hinner svara tar hon min nariga hand i sin, klickar ut en stimma atrixkräm och masserar in tills handen är alldeles mjuk. Så tar hon nästa.
- Jak är pråffs, jag ser att du behöver.
Hon lutar sig mot Svante och fortsätter: Det är tåfft att vara mamma förstår du.
Jak har en dåter, hon är 16 år och jättelång...
Så samtalar vi en stund och jag blir nära till lip. De andra frisörskorna ler nervöst och blänger på sin kollega. Men det stuntar hon i. Och det stuntade jag i. För en gång skull. Jag struntade i det och njöt.

2 kommentarer:

Lena sa...

Åh, vad härligt det lät.
Lite vardagslyx.
Klart att du skulle njuta när någon pysslar om dej.

Maria B sa...

Underbart 8-D Sådana händelser sätter man otroligt mycket värde på 8-D Men de är ju så klart att hon inte va från Sverige,, för svenskar är alldeles för blyga och mesiga och vågar oftast inte ta steget och göra något sådant spontant 8-D Credd åt Vitryskan 8-D