tisdag, februari 2

Björnbärsmarmelad

Jen efterlyste recept på björnbärsmarmelad och javisst, här kommer det!

Detta är ett litet gulligt recept som passade så bra eftersom jag köpt en paket björnbär på 300 gram i affären. Är ditt paket på 250 eller 500 gram minskar/ökar du bara syltsockrmängden så du får lika delar. Fler syltrecept hittar du här, här och här.

1 burk marmelad
300 björnbär
300 gram syltsocker med pektin

Sätt ugnen på 100 grader och ställ in glasburk i lock där några minuter så den blir bakteriefri.
Tina bären lite lätt och häll dem i en stor kastrull. Häll på sockret och rör om ordentligt.
Värm bären under omrörning och koka sedan kraftigt i 3-5 minuter.
Ta ev. bort det vita skumm som kan ha bildats som ett lager över sylten.
Häll sylten i burken och sätt på locket. Förvara öppnad burk i kylskåp.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack! ska prova denna imorn när jag e ledig!! =)

ellinor sa...

Lycka till! :)
Ps. Berätta sen hur det gick.