Riktiga GI-entusiater har ett kokt ägg i väskan att plocka fram till 15-fikat. Vrålnyttigt, säkert, men åh så trååååååkigt! Med lite fix och finess kan man som omväxling baka äggamackor på... ja, ägg. Och philadelfiaost. Mättar riktigt bra när luchkrafterna gått ur kroppen.
-
För en arbetsveckas ranson:
3 ägg
100 gram philadelfiaost
1/2 tsk bakpulver
3 msk valfria frön (solrosfrö, linfrö, sesam, pumpakärnor)
lite salt
1 msk kruskakli/vetekli/havrekli/fibrex/fiberhusk
-Dela äggen i gulor och vitor och vispa vitorna till hårt skumm. Vispa gulorna tills de är ljusa och fluffiga, tillsätt sedan philadelfiaosten. Och blanda slätt.
Vänd försiktigt ner vitorna i gulsmeten och tillsätt de torra ingridienserna.
Klicka ut smeten på bakplåtspapper och dekorera eventuellt med några frön.
Grädda, 200 grader i ca 8-10 minuter.
Låt svalna och ät som mackor med rökt skinka och ett salladsblad, tex.
Förvara dina äggamackor i en burk i kylskåpet.
3 kommentarer:
Galet kul matlåda,dessutom måste det kännas bra i kroppen!
Oja, och ingen äggfis blir det heller :)
Kom på igår att har man skinka på påminner de lite om ost/skinkpaj, fast utan degen, utan bara de götta.
Hej Ellinor!
Tänkte göra detta med "mina" elever ute på min praktik som ett tillbehör till en frukostbuffé istället för det traditionella kokta ägget.
Sista raden med 1 msk kruskakli osv har jag fattat rätt att man ska välja 1 msk av något av alternativen?
Tack för alla jättebra tips du levererar på löpande band, väldigt uppskattat! Trevlig helg!
/Charlotte
Skicka en kommentar